Fru Ahlstrands pysselblogg

Två tokar i pulkabacken!!

Vad snö det föll förra helgen!!
Tur att det var två godingar som man kunde hälsa på på Bronsåldersgatan (eller 4 godingar förstås, men två lite yngre*ler*)
Aurora och jag skulle enligt planen ge oss ut i pulkabacken redan på lördagen, tur att hon inte själv kände till den planen, fick ju tokställas in:( Men på söndagen lånade vi Farmor Maries pulkor och gav oss ut, det var ju bara så hiiiimla mycket snö så stackars Aurora var ju halft genomslut redan INNAN vi kom fram till backen. Inte konstigt iof när man har snömassor upp till midjan:) Till slut kom vi fram, massor av snö i backen oxo men vi kanade ner några gånger så att det packade ihop sig & sen gick det riktigt fort för oss båda.


Några av bilderna blir lite större om man klickar på dem!!

Ha en trevlig helg!!

Nya utmaningar

JÖSSES vad mycket snö det har yrt runt idag!!

Men vi trottsade vädret & tog en promenad på förmiddagen, sen tog vi en till promenad lite senare. Denna gången HEEELA den långa vägen till Svärföräldrarna.
Till detta hade jag gjort min första tårta med Sockerpasta. Den var mycket mer lättanvänd än jag trott. Det kommer garanterat bli fler, nästa gång ska jag nog testa att färga in den också.Den här lilla tårtan fick A alldeles själv, tyckte den påminnde lite om Globen:)

Börjar ju bli gammal...

Tiden går så otroligt fort...
För ganska exakt tre år sedan flyttade P hit.
Vi har klarat tre år tillsammans kan man också se det som:)

Har börjat fnula på födelsedag oxo. Ska man ha stort eller litet.
Mycket mat, Massor med tårta eller bara lite grand...
Det är myclet man ska tänka på som värdinna...
Det får jag nog tänka vidare på ett tag till

Ja, ni ser hur jag funderar!!

Bloggtävling


Jag är med i en tävling hos Tumadre. Den håller på till 6 mars.
Varför itne ta chansen du också!!

Lite hjälp på vägen...

Frågade ju igår om hjälp med tuppeware sakerna.
Fick faktiskt lite hjälp på Facebook, det röda kan ha nått med grapefrukt att göra, de gråa är kasnke en fiskbens-pincett och det grå fyrkantiga kan vara något för vitlök.
Ska testa detta, eller maken får nog testa det där som kunde associeras med grapefrukt... *ryser bara jag tänker på frukten* Vill ju inte äta gamla lärare:)
Lägger in bilden igen om någon kasnke inte orkar rulla ner till den gamla:)

Kan någon hjälpa mig...

...skulle verkligen behöva lite hjälp:)
När jag (& min syster) var liten (små) så kunde det finnas lyckopåsar i vissa affärer. Lite som att köpa grisen i säcken, du visste att det skulle inehålla leksaker eller smycken men inte VILKA. Syster vann STORA högvinsten en gång i Danmark, tror vi fortfarande har kvar smycken från den påsen.
Nog svamlat...Ibland har de sådana påsar på Second hand i Götene, rena lyckopåsen/Grisen-i-säcken-påsen.
Väldigt fiffigt, de samlar ihop lite allmänt krafs/rassel de får in och tar en tia eller femma för kalaspåsen. Har köpt kapsylöppnare, potatisskalare mm i sådana.
Nu hittade jag en sådan påse häromdagen, jag behövde mönsterutstickaren till en kommande hobby jag börjat samla saker till, mer om den kommer kanske senare.
Nu är min fråga till alla mina kära bloggisar, vad är det andra...
Jag vet alltså vad jag ska använda den röda fyrkantiga grejen med runda/blommor/rutermönstret till, men vad tusan ska man ha de andra sakerna till. Är det ingen som kommer med några vettiga förslag, eller några förslag alls så lämnar jag tillbaka det. Ser du något du vill ha så hojjta till så kasnke jag kan skicka det:)

Väggarna blommar!!

Ibladn tar vissa saker lite längre tid än andra...
Köpte dessa på Slöjd-detaljer för heeeemskt länge sedan, nu äntligen fick jag upp den på väggen. Eller egentligen de, upp på väggen. Insåg att det inte skulle räcka med bara en förpackning. Har några till förpackningar med väggdekor, men de ska upp på garderober som först måste slipas & målas om. får se, kanske händer snart igen att jag får ett ryck:)
Nu sitter i alla fall dessa ursnygga magnoliablommor på vår hallvägg!!